Cât de previzibilă este viața?

În toate discuțiile din grupurile sociale remarc o nevoie atroce a omului de control. Se planifică vacanțe, etape din viața personală, pașii profesionali, meniuri, ținute, programul copiilor. Practic orice.

Dar viața mea personală a fost mereu plină de neprevăzut. Orice plan a suferit ajustări sau chiar întoarceri în punctul inițial, au apărut în mod neașteptat atât probleme cât și oportunități, am câștigat când credeam că pierd și am pierdut lamentabil când eram 100% convinsă că voi fi pe podium. Am putut când credeam că nu mai am de unde aduna putere și n-am putut când aveam tot ce îmi trebuie. Multe au venit la timpul lor și nu la cel dorit de mine, unele s-au pierdut fiind înlocuite de altele pe care nu le vedeam venind.

Încă elaborez planuri pe termen lung, ar fi ciudat să nu o fac, dar deja mă încearcă un oarecare amuzament când mă trezesc analizând.

Și sunt curioasă: i-au ieșit cuiva treburile exact așa cum și le-a planificat? Există oameni care au un astfel de randament al obiectivelor și deciziilor încât să-și trăiască viața exact cum o visau? E confortabil? Sunt fericiți?