Cârcoteli de bătrânică plictisită

Într-o pauză de la uzualele zilelor, m-am trezit bântuind pe Farfetch. Este un site de unde (ne) comandă căpitanul nostru cadouri (haine şi pantofi), de la el am aflat despre locul ăsta de piezanie financiară.

Oricum, mă uitam după un Kimono. Am avut tot timpul câte unul în garderobă, dar uite că acum am rămas fără. Probabil nici că-mi va trebui în curând, dar uneori trebuie să mai ai şi ce să cauţi. Evident că l-am găsit pe cel perfect, ăl mai scump din listă, să ştiu o treabă. Cum preţul nu m-a oprit de la a-l analiza mai temeinic, i-am descoperit şi adevărata hibă. Era din colecţia masculină.

Îi urmăresc în Social Media pe cei de la Vuitton. Mie îmi plac poşetele lor, sunt atemporale, îmbătrânesc frumos, deci sunt purtabile o viaţă. Şi mi-a atras atenţia într-una dintre poze o bluză croşetată frumos cu floricele pastelate. Chiar mă gândeam să găsesc o doamnă dibace să-mi croşeteze una similară, dar ceva mai lungă, când m-a lovit realitatea: era bărbătească!

Tot acolo mă mai uit și pe la Furla. Accesorii colorate, de calitate bună, am câteva produse de-ale lor, mi se pare că sunt la mine în dulap dintotdeauna. Şi la ei mi-a sărit în ochi o poşetă mare, de mers la cumpărături, haioasă, cu un animal pe ea. Aceeaşi hibă, același şoc: era din colecţia masculină.

Acum eu știu cum stă treaba cu bulele astea, iar la mine în bulinuţă nu cunosc bărbaţi care să poarte aşa ceva. Dar faptul că ele există, arată că sunt mulţi potenţiali cumpărători în afara zonei mele de percepţie. Totuşi rămâne o întrebare: de ce mă atrag pe mine produsele astea? Cum naiba ca din 200 de kimonouri femeieşti, eu să aleg unul de bărbaţi fără nici măcar o ezitare?

Oricum, uite cum îmbătrânesc şi capăt preocupări de mătuşă din aceea acră! Zilele trecute mă minunam de numele dat de Elon Musk bietului său copil. Apoi că Meghan Markle şi-a arătat copilul Marelui Internet fără pantaloni. Pe bune, pune naibii nişte haine pe el, numai în parc la Moghioroş mai vedeai copii în body cu pampersul atârnând până la genunchi. Amu cârcotesc de moda bărbătescă. Măi, mamaie, măi…