#Branding

În dimineaţa asta, aflându-mă iar în traficul motivant şi dătător de boli ale minţii din zona Bragadiru-Prelungirea Ghencea, am constatat ce bine se pricepe românu’ nu doar la politică, fotbal, resurse umane, mai nou chiar matematică, dar şi la marketing.

Dau doar trei exemple, pentru simetria scrierii, dar vă aştept şi pe voi cu altele în comentarii. Poate iau notițe americanii!

Primăria Capitalei care este ea gospodină şi implicată în toate, a decis ca pe toate autobuzele STB să scrie mare numele său dimpreună cu cel al consiliului general care înţeleg că e mai aparte şi merită menţionat ca atare. Şi când zic mare, e uriaş, probabil că a fost chiar testat dacă se vede din Spațiu. Cu siguranţă că există un motiv bine întemeiat ca ferestrele autobuzelor să aibă acest minunat însemn, cert este că în dimineţile răcoroase de toamnă, când sticla lor este aburită şi oamenii stau înghesuiţi ca în conservă, nici că se poate crea o imagine mai reprezentativă pentru instituţiile ale căror nume se iţesc mândre printre şiroaiele de apă.

În aceeaşi zonă, în dreptul unui giratoriu la care ajungi cu ceva cazne, apare semeaţă şi serioasă mutra actualului Preşedinte al României care ne promite o ţară normală. Nu că nu ne-ar fi mai promis în trecut şi nişte lucruri bine făcute pe care încă le aşteptăm, că de alea cu veşnică nevoie de pilă suntem sătui. Oricum, nici că se putea un loc mai bun ca şofer/ pasager încercat de trafic să-ţi arunci năduful şi să zici toate anormalităţile care îţi trec prin cap!

Să nu ziceţi că mă iau numa’ de angajaţii de la stat, iaca şi de la privat. Tot pe acolo este un mare magazin de bricolaj sau cum le-o mai zice, care ne îmbie la reparaţii şi investiţii prin casă şi grădină. Dar, asemeni croitorului care nu are timp să-şi facă sieşi pantaloni, logo-ul luminos care tronează deasupra clădirii (și care se apropie la mărime de cele de pe flota STB) este tot mai spart, bântuit. Încerc o sugestie – aştept datele de facturare. Se apropie Halloween-ul, merg nişte pânze de păianjen aruncate şi ceva dovlecei fixaţi în spărturi, apoi de Crăciun se acoperă pagubele cu beculeţe colorată şi beteală sclipicioasă, vine Dragobetele, inimioare, Cupidoni, tăuraşi cu ochii roşii, de Mărţişor flori şi muguraşi. Dar în T2 din 20 20, trebuie neapărat bugetată o renovare! 🙂

Azi e vineri, deci zi scurtă cu text şi mai şi. Vă mulţumesc pentru nesperatul număr de share-urile la postarea despre imobiliare! Dacă ar fi mers aşa cu tot ce scriu, aş fi fost până acum prima bloggeriţă din România care se îmbogăţea grav şi îşi vedea visul cu ochii!