Bagaje de vacanță

Mi-am început dimineața citind într-o revistă lista cu ce ar trebui să conțină valiza mea de vacanță. Mă gândeam că poate scap de blestemul “am uitat pijamaua/ periuțele de dinți/ încărcătoarele/ tricourile” și voi afla trucuri logistice utile.

N-a fost chiar așa, dar am fost informată totuși că unei dive, chiar și uneia autoproclamată cum sunt eu, n-ar trebui să-i lipsească din bagaje următoarele chestii absolut esențiale:

– rochia cu spatele gol. Am realizat astfel că nici măcar nu am așa ceva în garderobă, deci voi tăia de urgență spatele uneia din dulap!

– rochia fantezie. Nu știu cum arată o rochie fantezie, dar sunt o tipă cu imaginație, deci oricare din piesele mele vestimentare pot fi supuse acestui apelativ.

– rochia pastelată. Din asta am, e deja în valiză. Problema e că pentru siguranța lor fizică și mentală, mamele nu pot purta culori pastelate și sandale, doar bocanci și print camuflaj. Deci sunt șanse mari să o car degeaba cu mine.

Mie îmi plac mult sfaturile acestea legate de vestimentația și logistica de vacanță pentru că atunci când ai copii devin ca cele de parenting: le citești și râzi! Sau plângi, după starea în care te prind.

Să vă spun acum ce am eu în bagaje, ca să realizați câtă fantezie încape acolo:

două mingi, în caz că se sparge una să avem de rezervă. După intense negocieri și promisiunea fermă că în caz de pierderi/ distrugeri achiziționăm una nouă, a rămas o singură minge.

– mănuși de box. Nu întrebați, nu știu să răspund.

– mască textilă Spiderman. Citez: “este just for fun!” Pot spune doar că nu se asortează deloc cu rochia mea pastel.

O pornim așadar în zilele ce urmează într-o aventură cum n-am mai trăit dinainte de pandemie. Deși fotbal, box și super-eroi avem zilnic în meniu.

Poate vă arăt poze. Sau poate nu. Poate vă voi povesti pe parcurs. Sau poate la final. Oricum țineți-mi pumnii să iasă totul conform planului și să scriu numai din Seninia o vreme.

Și stați aproape, vorba ceea, pentru că nu știți ce pierdeți!

P.S. Spuneți-le hoților că n-au ce căuta la noi. La propriu n-au ce căuta – s-au plătit facturile la gaze și electricitate înainte de vacanță, deci știți cum e, totul pe minus. Și oricum casa va fi păzită de jandarmi zilele acestea. La propriu păzită de jandarmi!