Angajați pe sprânceană

Una dintre știrile dimineții ne spune că un polițist bucureștean a ratat o intervenție pentru că în timp ce țara ardea, el era la un salon de pensat situat pe raza altei secții!

Mai mult decât atât, întrebat fiind de ce nu s-a prezentat de urgență acolo unde era nevoie de el, acesta a mințit, fiind dat de gol de către cosmeticiană.

Recunosc că mă încearcă regretul că știrea nu este ilustrată cu poza sprâncenelor proaspăt aranjate.

Dar chiar și așa, denotă destul de clar prioritățile unora dintre cei care se presupune că ar trebui să aplice legea.

Nu comentez asupra dreptului fiecăruia de a-și îmbunătăți fizicul după cum dorește. Pensat, epilat, vopsit, orice te face să te simți mai bine în pielea ta, merită încercat.

Dar când un om are ca job liniștea și disciplina celorlalți, ar trebui, la rândul său, să fie disciplinat, responsabil, corect. Nu să chiulească precum liceenii din ziua de azi!

Iar când ești polițist și bagi nemotivate, măcar mergi la sală! Este dovedit empiric că ne plac mai mult mușchii bine conturați decât sprâncenele bine pensate.

Dar cel mai îngrijorător nu este nici că a călcat pe bec și nici că se vrea Marlene Dietrich. Ci faptul că nu a simțit nevoia să obțină complicitatea cosmeticienei. Nu a crezut nici măcar o clipă că e în pericol să fie deconspirat și asta înseamnă că sprâncenele acelea au văzut deseori penseta în timpul programului.

Pentru că așa se întâmplă des în instituțiile statului, care sunt adevărate sate fără câini. Cu șefi schimbați des, criteriile fiind eminamente politice, unii angajați muncesc până la epuizare, în timp ce alții își vizitează amantele, soacrele sau cosmeticienele.

Oricum, știrea este epică. Să ai nevoie de Poliție și ai ei să fie la pus de genuțe sau scos de sprâncenuțe, îți dă, încă o dată, senzația că ești pe cont propriu. Nu poți decât să speri că și infractorul are probleme cu sprintul din cauza blugilor prea strâmți!