Am testat: trei jocuri amuzante și captivante

Cea mai mare provocare a zilelor actuale este ca din uriașa ofertă de jocuri și jucării să poți selecta ceva cât de cât educativ și distractiv. Am observat că producătorii bifează fie prima parte, și atunci ratează scopul principal: distracția. Fie o bifează pe aceasta și tind să “educe” comportamente indezirabile: furtul, lipsa de empatie, trișatul, minciuna.

Am ales să vă prezint astăzi trei produse din colecția recentă a copilului mic, care sunt cu siguranță atât amuzante sau captivante, cât și generatoare de abilități noi și utile.

Nu știu de unde sunt achiziționate sau cât costă pentru că toate au fost primite drept cadouri. Dar pot reveni cu informațiile acestea dacă Sf. Google nu ajută.

1. Roboțelul Mazzy:

Este o jucărie care se asamblează precum un Lego, după instrucțiuni clare și etape de lucru descrise coerent. Vârsta recomandată de producător este 8+ și vă spun că este nevoie de ceva abilități de șurubăreală.

Ulterior poate fi comandat cu o aplicație instalată pe telefonul mobil și programat să execute comenzi simple. De asemenea, se poate transforma în mașinuță (noi așa l-am montat):

Nu este pentru oricine, dacă nu aveți copil pasionat de zona tehnică, nu vă grăbiți să-l achiziționați. Pentru cei dornici de a se juca cu șurubelnițe și circuite, poate fi o soluție de a petrece timpul în mod plăcut și util.

2. Telefonul fără fir:

Este o variantă mai modernă a jocului clasic pe care îl cunoaștem cu toții. Conține bloc notes-uri pe care participanții la joc scriu cuvinte cu niște carioci cu burețel, putând șterge ulterior.

Producătorul recomandă vârsta de 8+. La noi a fost testat de patru copii cu vârste între 7 și 10 ani și i-a ținut concentrați cel puțin o oră, ceea ce nu-i de colo! Generează mult amuzament (și potențiale mici conflicte, ca orice joc antrenant) pentru că implică abilități de a desena cuvintele scrise de ceilalți participanți, dar este și un joc de vocabular, logică și atenție.

Pentru a-l juca, aveți nevoie de minim 3 participanți!

3. Jocul cu provocări sucite:

Nu există ființă umană, adult sau copil, să nu capete dependență de ochelarii lui, care deformează imaginile, răsturnându-le și schimbând perspectiva! Jocul constă în a trece cu ei la ochi peste provocările scrise pe cartonașe și vă zic că nu-i ușor!

Nu mai avem cutia, așa se întâmplă uneori cu pachetele de sub brad, dar îmi amintesc că producătorul recomandă aceeași vârstă: 8+.

Aveți totuși grijă să-l jucați într-o zonă safe, fără colțuri contondente sau obiecte fragile în jur. Și să definiți provocări cât mai puțin riscante. Ochelarii ăia chiar te amețesc și uluiesc, astfel încât se pot ivi accidente.

Cam așa m-am distrat în perioada sărbătorilor! 🙂