A fi sau a nu fi. În cuşcă :)

Ieri Cezar a decis că vrea un porcuşor de Guineea. Roy Wasabi (nu pun link, vă las să descoperiţi personajul) are unul pe care îl cheamă Pumpkin, ce-i drept un grăsun drăguţ, aşa că de ce n-am avea şi noi unul?

Evident că am luat-o cu argumentele contra pe calea raţiunii. Avem oricum cam multe animale. În plus trei dintre ele sunt pisici, iar în curte mai tranzitează încă 5-6 surate de-ale lor. Mă gândesc că o rozătoare nu ar fi tocmai în siguranţă în acest mediu ostil.

– Îl punem într-o cuşcă! Nu mai iese niciodată de acolo, aşa că pisicile nu-l mănâncă! vine repede soluţia copilului.

– Păi ţie ţi-ar conveni să stai într-o cuşcă? Să te mişti doar puţin, să nu poti explora.

– Sigur! Doar să am lumină că nu-mi place întunericul. Multă mâncare şi apă de băut. O toaletă şi o chiuvetă cu apă caldă. De ce să nu stau acolo?

Şi tableta, aş adăuga eu.

I-am admirat pragmatismul. Altminteri nu asta facem toţi? Ne construim cuşti minunate, cu toalete şi chiuvete, în care avem mâncare în exces şi apă de băut. Ne învârtim în rotiţa noastră şi luam decizii care să pună în miscare alte rotiţe asemănătoare.

Apoi mergem la Zoo şi plângem bietele animale încarcerate, care n-au libertate, deci nici viaţă.

Acestea fiind zise nu vă miraţi dacă la un moment dat apare şi un porcusor de Guineea printre pozele mele de pe Instagram. Poate îl va chema chiar Dovlecel. Şi va sta ferit de pisici, oricum nu poate fi mai rău la noi ca la Pet Shop.

Toate acestea au fost puse ca un preambul. Ieri Cezar a aflat de existența prezentului blog unde uneori scriu și despre el. I-am spus cum va fi textul de astăzi și i-am cerut permisiunea să pun ca poză o fișă de-a lui de la grupa mijlocie care ne amuză teribil de câte ori o privim. Nu m-a lăsat, aceea rămâne distracția noastră exclusivă, dar a propus-o pe cea de mai sus în care îl puteți admira alături de Albița, Pisica Mamă. Ea nu stă în cușcă, dar are mereu multă mâncare și apă de băut. Și de la noi, și de la vecini!

Vin așadar vremuri grele pentru mine și elanul meu creativ. Acum am nevoie de consimțământ în cazul ambilor copii dacă am chef să scriu despre ei. Ceea ce complică serios planul editorial!

P.S. În ciuda aparențelor, pisica a fost bine pe tot parcursul sesiunii foto.