4, 3, 2, 1, Start!

Aseară am aflat ceea ce știam deja din surse oficiale, dar era contrazis de zvonistică: cel mare începe noul an școlar în sala de clasă. Este în an final, deci dacă lucrurile nu vor escalada, va merge constant la liceu după orar obișnuit.

Astăzi voi afla vești și despre școala piticului. Fiind clasa întâi mă aștept la același lucru: prezență normală în sala de clasă.

Așadar în ciuda temerilor noastre și a doctorilor care știu că sistemul medical este deja suprasolicitat, un nou an școlar stă să înceapă. Și tot ce putem spune despre el este că va fi provocator într-un fel pe care nici măcar nu-l putem defini. Pentru că 2021 pare a fi la fel de plin de neprevăzut ca și 2020. Poate ceva mai plin de speranță, dar deși e longevivă, nu putem spune că ajută.

Cum ne pregătim de școală?

Ca de obicei, cu reglaje de program, organizări logististice și achiziții necesare. Singurele chestii în plus care au apărut pe listă fiind:

– alcoolul. Din cel bun, minim 70%. Funcționează ca  virucid, dar ajută și la starea de spirit dacă este inhalat. Am luat din vacanță stacane mari, în Grecia prețurile și oferta de produse par a fi mult mai prietenoase.

– măști. Nu din cele care promit tinerețea veșnică, de care am eu sute și nu apuc să le pun pe față. Ci din cele de care suntem obligați de context și lege să purtăm în spații închise. Pentru cel mare, care deja s-a obișnuit cu noua ordine sanitară, am luat medicale. Pentru cel mic, care involuntar trage de ele, mai ales în zona de prindere, am luat măști din două straturi de bumbac, care au clemă la nas și legăturile pentru urechi reglabile. Adică după multiple produse testate, le-am ales pe cele care i s-au părut cele mai confortabile.

– suplimente alimentare care promit imunitatea. Știu că sunt apă de ploaie, dar mai știu că uneori efectul Placebo e mai tare ca orice vaccin. Și cum alte opțiuni nu prea avem acum, ideea că facem ceva pentru noi ne poate ajuta.

Mai mult de atât și de a fi pregătiți sufletește de neprevăzut, schimbări bruște de situații și de a găsi planuri variate de rezervă, nu prea avem ce face.

Să fie așadar cu noroc și sănătate pentru toți cei care încep luni școala! Cafea și nervi tari pentru profesori, chef de învățat și respectat reguli sanitare pentru elevi!