31 din 365

Intrăm azi în a doua lună din an. Prima a zburat ca un supersonic – parcă mai ieri împodobeam bradul și uite-mă acum căutând mărțișoare!

Ce nu mi-a plăcut în ianuarie 2023?

Problemele de sănătate începute în decembrie au continuat în mod firesc. Au apărut și altele, din fericire total rezolvabile, dar și extrem de inconfortabile. Nu-i deloc plăcut să tușești până la epuizare, să simți o mahmureală continuă deși nu bei alcool și să ajungi brusc la dietă de bebeluși.

Apoi un milion de administrative își așteaptă rândul, nu știu când apuc să mă mobilizez. Dar cum lista de priorități are câteodată o dinamică proprie, sunt sigură că va veni vremea tuturor.

Trezitul prea matinal corelat cu zilele întunecoase și frigul de afară mă transformă într-un soi de mumie depresivă și lipsită de reflexe. Încep să mă gândesc din ce în ce mai mult la o relocare spre zone blânde climatic, deoarece șase luni pe an cu frig, umezeală și întuneric îmi par tot mai greu de dus pe măsură ce îmbătrânesc.

Nici zilele acelea cu 20 de grade pe care le-am experimentat pe la mijlocul lunii n-au fost prea suportabile. În general schimbările bruște de temperatură sunt obositoare și dușmănoase cu imunitatea.

Ce mi-a plăcut în ianuarie 2023?

Vacanța. Câteva zile în care mi se aduce cafeaua la masă și aleg să mănânc ce vreau din meniu, nu din ce am în frigiderul propriu, îmi ridică întotdeauna moralul. Dar a fost mai mult de atât, o experiență relaxantă în totalitatea ei.

Apoi ianuarie este o lună cu aniversări importante, ceea ce o face specială.

Să nu uităm că a nins. La momentul oportun, în weekend, asfel încât să nu stăm pe Prelungire ca pe Valea Prahovei. Iernile din zilele noastre, în care mai degrabă vedem noroi decât zăpadă, sunt nefirești și triste. A prins bine puțin alb.

Și nu în ultimul rând m-au ajutat să supraviețuiesc micile surprize și gesturi frumoase din partea celor din jur. Gogoși calde, o Căciula lui Guguță (prăjitură) senzațională, mâini de ajutor super-prompte și profesioniste cu problemele medicale, încurajări.

Cum aș vrea să fie restul anului?

Mereu însorit, cu câte o călătorie în fiecare lună, fără probleme de sănătate și cu ceva mai mult timp pentru mine.

Ceea ce vă doresc și vouă!