19

A sosit pe lume când a vrut, cu întârziere. Trei ani i-am aşteptat vestea, apoi travaliul a fost şi el de aproape o zi. Doctorii spun ca ar fi venit mai devreme cu trei săptămâni, dar la cât măsura, dacă ar fi mai stat, ar fi ieşit direct pe picioarele lui.

Prima amintire cu el este minunată: după un chin fizic serios, după multă frică şi durere, mi s-a pus în braţe un bebeluş minunat, blond şi curat, care mi-a adus calmul perfect. Şi acum în momentele mele grele, îmi este uneori suficient să-l văd şi mi se pun toate gândurile în ordinea cuvenită.

Cred ca avea puţin peste un an când i-am descoperit determinarea. Apartamentul în care a crescut deţinea, în mod surprinzător şi deloc prietenos, o treaptă care ne ducea în baie. Abia învăţase să meargă şi cucerirea acelui vârf părea misiune imposibilă. Într-o zi, iesind din bucătărie, l-am văzut concentrat, ţinându-se de tocul uşii cu ambele mâini, încercând să urce acolo unde ştia că nu poate. A repetat urcatul şi coborâtul până când i-a ieşit fără sprijin. De câte ori îl văd chinuindu-se cu ceva care nu-i iese, mi-l amintesc concentrat în faţa uşii de la baie şi ştiu că va reuşi.

Încăpăţânarea i-o cunosc din prima zi. Nu există loc de negociere, maxim zice ca tine şi face ca el. Îmi amintesc că, la sfatul pediatrei, am sperat să mai pot fenta uneori rutina zilnică. Mare greşeală, mai ales în cazul igienei de seară. Si acum este obsedat cu duşurile zilnice şi spalatul pe mâini!

A vorbit târziu, dar a fost clar de la prima propoziţie că va vorbi mult şi bine. A condus maşini (electrice, de copii) precoce. A fost evident că vor deveni o pasiune.

Nu pot spune că i-a plăcut şcoala, dar a muncit mult pe băncile ei. O face şi acum, la facultate. Poate deveni orice îşi doreşte pentru că are capacitatea de a învăţa orice (chiar şi Contabilitate 🙂 ).

Astăzi împlineşte 19 ani. Şi-a îndeplinit deja visul de a lucra, pe bune, la cel mai tare Radio din România. Iubeşte, trăieşte cu ardoare prima sesiune, visează, munceşte. Sper ca toţi cei care vor urma să îi fie blânzi şi plini de noi vise împlinite. Pentru că merită!